Veelgestelde vragen

Wil je weten hoe je een kavel vindt? Wat er mogelijk is qua financiering? Of heb je een andere vraag? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de locatie, financiering, en ontwerp. Staat je vraag er niet tussen? Mail naar info@sustainerhomes.nl of bel 030-2072160.

Kavels

Bouwkavels zijn te vinden via de makelaar, de gemeente en online. Er zijn ook kavels te koop met een andere bestemming, bijvoorbeeld agrarisch of tuin. In dit geval kun je een bestemmingswijziging aanvragen. Houd er wel rekening mee dat een bestemmingsplanwijziging een intensief en tijdrovend proces is. Sustainer Homes heeft uitgebreide informatie over het vinden van het juiste kavel voor je huis.

Op dit moment bouwt Sustainer Homes alleen in Nederland op basis van Nederlandse wet- en regelgeving. We onderzoeken mogelijkheden om ook in België, Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen te bouwen.

Financiering

De kosten van een Sustainer Home zijn afhankelijk van veel factoren. De prijs van een compacte bungalow begint bij zo een €150.000 incl btw.  Houd daarnaast rekening met extra kosten voor je kavel, de fundering, transport, interieur afwerking en ontwerp. 

Er bestaan zelfbouw-hypotheken waaruit zowel de kavel als de bouw gefinancierd kunnen worden. We hebben de financieringsmogelijkheden voor je op een rij gezet. Vergeet ook niet om met een hypotheekadviseur te kijken naar je mogelijkheden, duurzaamheidsvoordelen en subsidies.

Energieneutraal, Nul-op-de-Meter & Zelfvoorzienend

Sustainer Homes zijn standaard voorzien van zonnepanelen om hun eigen energie mee op te wekken. Een energieneutrale woning wekt genoeg stroom op voor je verwarming, warm tapwater en verlichting (gebouwgebonden), een Nul-op-de-Meter gaat verder, en wekt genoeg stroom op om al je apparaten te laten draaien (gebruikersgebonden). In dit artikel lees je meer over de voordelen van duurzaam bouwen voor je financiering!

De regels voor off-grid nutsvoorzieningen verschillen per gemeente en locatie. Elke Sustainer Home wordt op maat ontworpen: wij kunnen dus ook een mix van off-grid en reguliere aansluitingen ontwerpen. Let wel: off-grid is niet per se duurzamer! In ons artikel over zelfvoorzienend bouwen lees je er meer over. 

Ontwerp & Constructie

De tijdsduur verschilt sterk per project. Houd rekening met in ieder geval anderhalf jaar vanaf de eerste schets tot aan de oplevering. Meer over de planning lees je in onze brochure.

Zowel tijdens de bouw als in het gebruik is een Sustainer Home duurzamer dan een reguliere woning. Sustainer Homes werkt met duurzame, recyclebare en gerecyclede grondstoffen en hout uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Wij vermijden materialen zoals beton en staal zo veel mogelijk omdat deze het milieu belasten door hun hoge CO2 uitstoot en waterverbruik. Daarnaast is een Sustainer Home een zogenaamde energieneutraal: de zonnepanelen en luchtwarmtepomp zorgen voor een aangename temperatuur het hele jaar door.

Sustainer Homes gebruikt PEFC gecertificeerd hout van het Finse Metsä voor de constructie. Dit zogenaamde laminated veneer lumber (LVL) is enorm sterk doordat het gemaakt is van dunne houtlagen over elkaar heen, verlijmd met biologisch afbreekbare lijm. 

Voor het gevel kan afwerking naar wens worden gekozen. Indien hout wordt gekozen raden we thermisch verduurzaamd vuren aan. Dit hout is op een speciale manier verhit waardoor suikers en zetmeel uit het hout verdwijnen en het hout niet langer een voedingsbodem is voor bijvoorbeeld schimmels of insecten.

Sustainer Homes voldoen aan alle eisen uit het Bouwbesluit voor permanente woningen en hebben dus dezelfde levensduur als gangbare woningen. Ook is houtskeletbouw onderhoudsarm.

Nee. In principe is een Sustainer Home demontabel en kan deze verplaatst worden. Dit model is echter niet ontworpen als verplaatsbare woning. De fundering is altijd berekend voor een specifieke locatie en kan niet zomaar elders gebruikt worden. Ook kun je geen hypotheek afsluiten als je de intentie hebt de woning te verplaatsen. Kortom, wij adviseren niet om een Sustainer Home te demonteren en verplaatsen.

Sustainer Homes werkt met modules met vaste maten. Dat maakt het moeilijk om een module precies aan te laten sluiten op een bestaand gebouw. Bovendien is een Sustainer Home een integraal concept waarbij de modules én de installaties zoals een warmtepomp, ventilatie en de luchtdichte isolatieschil één geheel vormen om zo een optimaal duurzame woning creëren. Sustainer Homes zijn daarom vooral geschikt als compleet gebouw.

Het is mogelijk een Sustainer Home te verbouwen, maar er kunnen niet zomaar modules aangezet worden in verband met het geïntegreerde ventilatiesysteem en de fundering. Houdt er rekening mee dat het sowieso goedkoper is de woning in één keer te plaatsen dan op een later tijdstip de woning uit te breiden.

Met onze modules kan elke gewenste woning – van groot tot zeer klein – ontworpen worden. Wel is het zo dat kleine huizen naar verhouding duurder zijn vanwege de vaste kosten van systemen en installaties. Houd er bovendien rekening mee dat als de Sustainer Home volledig off-grid moet functioneren, er een minimaal dakoppervlak nodig is om de benodigde capaciteit te leveren evenals extra ruimte voor batterijen. Als het een geen vakantiewoning betreft zijn er daarnaast wettelijke eisen voor het minimale oppervlak van de ruimtes in de woning. Een Sustainer Home is geen mobiele woning.

Overig

Op dit moment hebben wij helaas geen woning permanent tot onze beschikking voor bezichtigingen. Alle woningen worden inmiddels bewoond. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we altijd kijken of er een mogelijkheid is om de fabriek of een woning te bezichtigen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via info@sustainerhomes.nl 

Voorlopig zijn wij helaas niet in staat om nieuwe particuliere opdracht aan te nemen. 

Via 030-2072160 of info@sustainerhomes.nl kun je direct contact met ons opnemen. Voor persvragen kun je terecht op onze pagina voor pers.