ontwerp & realisatie

in 4 stappen naar een nieuwe woning

1. Oriëntatiefase

De juiste locatie voor je huis is afhankelijk van honderden factoren en afhankelijk van jouw wensen en budget. Heb je nog geen kavel? We hebben een informatiepagina om je op weg te helpen. Ben je nog aan het kijken of je de financiering rond krijgt? Ook daarvoor hebben we tips!

Heb je een (optie op een) kavel en wil je weten of het mogelijk is om een van de woningen te plaatsen? We kunnen een vrijblijvende check van het bestemmingsplan voor je doen om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Interesse? Bel ons voor een afspraak!

2. Ontwerp op maat

Sluit Sustainer Homes aan bij jouw ideeën? We starten een ontwerptraject en werken je woonwensen uit tot verschillende opties en mogelijkheden met een van onze architecten. Dit doen we op basis van je wensen en gezinssituatie, je budget, de bouwregels, en onze ervaring. En zo komen we tot een ontwerp dat past bij jouw unieke situatie.

Ben je tevreden over het ontwerp en is het compleet naar wens, kan het verder worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Sustainer Homes levert alle bestektekeningen en documentatie aan voor de definitieve vergunningsaanvraag bij de gemeente.

3. Aannemingsovereenkomst

Is de vergunning rond? Dan kunnen we van start. Bij een van onze bouwpartners teken je de zogenaamde aannemings-overeenkomst waarin contractueel de prijs- en opleveringsafspraken worden vastgelegd. Standaard werken we met een Woningborg garantie zodat we kunnen garanderen dat je woning altijd wordt afgebouwd.

4. Realisatie

Alle houten onderdelen voor de woning worden gefreesd en als bouwpakket aangeleverd bij de aannemer. De woning wordt grotendeels binnen geassembleerd, compleet met kozijnen, binnenwanden en badkamers. De fundering wordt op locatie geplaatst.

De modules worden per vrachtwagen naar locatie getransporteerd. Plaatsing van de woning op de fundering gebeurd in 1 of 2 dagen. Hierna kost het enkele weken om de woning volledig af te werken. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van de installatie, plaatsing van de zonnepanelen en afwerking gevel.

Met de aannemer loop je door het huis heen voor de oplevering. Je kunt er voor kiezen om daarbij een opleveringskeuring te laten doen met bijvoorbeeld de Vereniging Eigen Huis. De aannemer heeft dan nog een aantal weken om de laatste opleverpunten af te ronden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze werkwijze? Vraag onze brochure aan.

Sustainer Homes Brochure