De woonwijk van de toekomst

Het concept


In samenwerking met de TU Delft bouwen wij hier het nieuwe hoofdkwartier van The Green Village. In dit duurzame dorp worden door verschillende onderzoeksinstellingen en bedrijven nieuwe technieken getest om de bebouwde omgeving te verduurzamen en de woonwijk van de toekomst te realiseren. Naast een ruime, multifunctionele en hoogwaardige kantoorruimte plaatsen we hier een testbed voor duurzaam bouwen, waar doorlopend tests zullen worden uitgevoerd.

Impressie


Bij het ontwerpen van deze Sustainer Home is er goed nagedacht over het gebruik van de ruimte. De werkruimtes zijn flexibel in te delen zodat het kantoor voor allerlei doeleinden worden ingericht. De technische ruimte is bijna 30m2 groot: hier kunnen allerlei proefopstellingen geplaatst worden! De woning vervult op The Green Village zowel een functionele als een symbolische rol: een grote stap in de richting van een duurzame toekomst.

Het ontwerp


Deze strakke plattegrond biedt extra ruimte voor duurzame techniek en meetapparatuur. Centraal staat een grote open ruimte die vrij in te delen is. Er zijn een aantal kamers en hoekjes gecreëerd, waar ook in besloten gezelschap overleg kan plaats vinden.

Materialen


Zelf binnen als buiten is overal gekozen voor materialen van duurzame herkomst. De constructie bestaat uit gelamineerd hout uit Europese bossen. De gevel is bekleed met thermisch verduurzaamd hout behandeld met lijnzaadolie.

Nieuwsgierig geworden?