HOUTbaar huis

Modulair bouwen in hout wordt het nieuwe normaal, is de overtuiging van de TBI-ondernemingen die samenwerken in WOONlab. Met HOUTbaar maken we modulaire houtbouw haalbaar en betaalbaar voor corporaties en beleggers in het middensegment. 

HOUTbaar HUIS is gebaseerd op het systeem van de slimme legosteen, stapelbaar tot de gezinswoningen die we gewend zijn – maar dan circulair.

DE IDEALE GEZINSWONING, MAAR DAN CIRCULAIR

HOUTbaar HUIS is een oer-Hollandse eengezinswoning van 110 tot 150 m2 naar een beproefd en gewaardeerd Hollands recept: keuken-toilet- woonkamer beneden, twee slaapkamers en een badkamer boven, daarboven nog een vliering voor de sport- en de kampeerspullen. Alleen: deze ideale gezinswoning is 100% remontabel en is zijn hele levensloop lang stikstof- en energie-positief. De modulaire casco’s worden met digitale precisie en onder ideale omstandigheden gefreesd in een werkplaats, van houten LVL-delen. Door in de afwerking (binnen en buiten) gebruik te maken van slimme materialen en technieken, is het hele huis na jáááren nog steeds volledig remontabel.

DE SUPERSCHONE, BETAALBARE GEZINSWONING

HOUTbaar HUIS is supergeschikt voor (jonge) gezinnen en compacte huishoudens en kan overal in Nederland worden gerealiseerd. Elk onderdeeltje – van dakgoot tot en met gasloos energieconcept – is door Sustainer Homes en TBI samen tot het uiterste geperfectioneerd op basis van de data en kennis van de TBI-ondernemingen en voldoet daarmee aan alle geldende normen en keurmerken.

ÉÉN CASCO, VEEL AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

HOUTbaar HUIS kan worden afgewerkt met allerlei gevels en interieurpakketten – zo kunnen ze worden afgestemd op de omgeving en afwerkingsmogelijkheden en op de wensen van verhuurders en bewoners. In samenwerking met de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep en Sustainer Homes kunnen de ideale circulaire materialen en ontwerpen worden gekozen voor gevel en interieur voor een maximaal ‘circulair rendement’.

Is een concept van het TBI WOONLAB, ontwikkeld in samenwerking met Sustainer Homes en The New Makers. De circulaire producten HOUTbaar HUIS en HOUTbaar LOFT zijn verkrijgbaar via de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep.