Het realiseren van je eigen Sustainer Home is een complex proces. Hier vind je de meest gestelde vragen. Uitgebreide informatie over modulair bouwen, (voorbeeld) ontwerpen, afwerkingsmaterialen voor binnen en buiten en meer vind je in onze brochure.

Staat de informatie die je zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op!

  • Locatie
  • Financiering
  • Ontwerp, constructie en off-grid
  • Overige

Locatie

Waar in Nederland kan ik een Sustainer Home plaatsen?

In principe kan een Sustainer Home op elke bouwkavel in Nederland geplaatst worden. De Sustainer Home Modular voldoet aan alle eisen uit het Bouwbesluit voor permanente woningen. In het geval dat er kavelspecifieke eisen (welstandscommissie, beeldkwaliteitsplan, eisen met betrekking tot het uiterlijk van de woning, etc.) zijn, kunnen we jouw ontwerp door de flexibele, modulaire opzet gemakkelijk aanpassen aan deze eisen. We hebben op een rijtje gezet hoe je een kavel kunt vinden voor het plaatsen van een Sustainer Home.

Waar vind ik een bouwkavel?

Bouwkavels zijn te vinden via de makelaar, de gemeente en online. Er zijn ook kavels te koop met een andere bestemming, bijvoorbeeld agrarisch of tuin. In dit geval kun je een bestemmingswijziging aanvragen. Houd er wel rekening mee dat een bestemmingsplanwijziging een intensief en tijdrovend proces is. Sustainer Homes heeft uitgebreide informatie over het vinden van het juiste kavel voor je huis.

Ik wil graag in een ander (EU) land bouwen, kan dit?

Sustainer Homes werkt hard om onze woningen verkrijgbaar te maken in andere (EU) landen. Updates over deze ontwikkelingen publiceren wij in onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. Momenteel hebben wij geen informatie beschikbaar over regelgeving in andere (EU) landen.

Financiering

Hoeveel kost een Sustainer Home?

In onze brochure vind je meer over hoe de prijs van een Sustainer Home wordt bepaald. Naast de afmetingen van de Sustainer Home is de uiteindelijke prijs afhankelijk van onder andere de complexiteit van het ontwerp, de gekozen afwerking aan binnen- en buitenzijde en de hoeveelheid glas. Houd daarnaast rekening met extra kosten voor fundering, transport en ontwerp. Wil je een inschatting van de prijs, bel ons dan op +31 (0) 30 2072160 en aan de hand van een paar vragen kunnen we je een indicatie geven. Net pas begonnen met oriënteren? Houd er rekening mee dat het kavel het grootste deel van het budget zal zijn.

Kan ik een hypotheek afsluiten voor een Sustainer Home?

Ja, dat kan. Een Sustainer Home wordt aangemerkt als onroerend goed. Er bestaan zelfbouwhypotheken waaruit zowel de kavel als de bouw gefinancierd kunnen worden. We hebben de financieringsmogelijkheden voor je op een rij gezet. Vergeet ook niet om met een hypotheekadviseur te kijken naar je mogelijkheden.

Ontwerp, constructie en off-grid

Wat maakt een Sustainer Home duurzamer dan reguliere bouw?

Zowel tijdens de bouw als in het gebruik is een Sustainer Home duurzamer dan een reguliere woning. Sustainer Homes werkt met duurzame, recyclebare en gerecyclede grondstoffen en hout uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Wij vermijden materialen zoals beton en staal omdat deze het milieu belasten door hun hoge CO2 uitstoot en waterverbruik. Daarnaast is een Sustainer Home een zogenaamde energieneutraal: de zonnepanelen en luchtwarmtepomp zorgen voor een aangename temperatuur het hele jaar door.

Wat is de levensduur van een Sustainer Home?

Sustainer Homes voldoen aan alle eisen uit het Bouwbesluit voor permanente woningen en hebben dus dezelfde levensduur als gangbare woningen. Ook is houtskeletbouw onderhoudsarm.

Is een Sustainer Home verplaatsbaar?

Nee. In principe is een Sustainer Home demontabel en kan deze verplaatst worden. Dit model is echter niet ontworpen als verplaatsbare woning. De fundering is altijd berekend voor een specifieke locatie en kan niet zomaar elders gebruikt worden. Ook kun je geen hypotheek afsluiten als je de intentie hebt de woning te verplaatsen. Kortom, wij adviseren niet om een Sustainer Home te demonteren en verplaatsen.

Is een Sustainer Home later uit te breiden met extra modules?

Het is mogelijk een Sustainer Home te verbouwen, maar er kunnen niet zomaar modules aangezet worden in verband met het geïntegreerde ventilatiesysteem en de fundering. Houdt er rekening mee dat het sowieso goedkoper is de woning in één keer te plaatsen dan op een later tijdstip de woning uit te breiden.

Mag ik in Nederland off-grid bouwen?

De regels voor off-grid nutsvoorzieningen verschillen per gemeente en locatie. Elke Sustainer Home wordt op maat ontworpen: wij kunnen dus ook een mix van off-grid en reguliere aansluitingen ontwerpen. Op deze manier verwerken wij zowel de wensen van de klant als de eisen van de gemeente in een persoonlijk ontwerp. Energieneutraal bouwen mag overigens overal!

Overig

Waar kan ik een Sustainer Home in het echt zien?

Ja, dat kan binnenkort! Stuur een e-mail naar info@sustainerhomes.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Ontwerpt Sustainer Homes ook Tiny Homes?

Met onze modules kan elke gewenste woning – van groot tot zeer klein – ontworpen worden. Houd er rekening mee dat als de Sustainer Home volledig off-grid moet functioneren, er een minimaal dakoppervlak nodig is om de benodigde capaciteit te leveren. Als het een hoofdwoning betreft (met adres waar het hele jaar door gewoond mag worden) zijn er wettelijke eisen voor het minimale oppervlak van de ruimtes in de woning. Een Sustainer Home is geen mobiele woning.

Hoe kan ik contact opnemen met Sustainer Homes?

Via ons contactformulier of info@sustainerhomes.nl kun je direct contact met ons opnemen. Voor persvragen kun je terecht op onze pagina voor pers.

Nieuwsgierig geworden?