Concept

Duurzame architectuur binnen handbereik

Sustainer Homes is opgericht om architectuur duurzamer, flexibeler en toegankelijker te maken. Bouwen kan namelijk beter. Veel beter.
Voor elke ontwerp kijken we samen met jou naar je wensen, de locatie en het budget. Onze architecten werken met een parametrisch ontwerp-systeem waarmee je ontzettend veel vrijheid hebt in ontwerp en tegelijkertijd inzicht in de kosten en uitvoering hebt vanaf de eerste schets. Als basis maken we gebruik van milieuvriendelijke en gezonde materialen en duurzame installatietechniek. Elke woning bestaat uit CNC-gefreesde houten onderdelen. Dit betekent dat alles op de millimeter nauwkeurig gezaagd is en de details naadloos in elkaar passen. Ook is elke Sustainer Home energieneutraal en standaard voorzien van zonnepanelen. In de woning heb je het binnenklimaat en je energierekening in eigen hand door de luchtdichte, dampopen constructie, in combinatie met mechanische ventilatie en warmteterugwinning. Zo maken de nieuwste technologieën het mogelijk om met natuurlijke materialen, moderne woningen van hoge kwaliteit te realiseren.

Sustainer Homes is het hele proces bij jouw zelfbouw project betrokken. Onze architecten zetten samen met jou een passend ontwerp neer. Daarna regelt Sustainer Homes de vergunningsaanvraag bij de gemeente en begeleiden we de bouw van je woning bij een van onze bouwpartners. Het eindresultaat is een uniek en duurzaam ontwerp, geheel naar jouw wensen.

Maar waarom zou je kiezen voor een nieuwe bouwmethode? Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ruim één derde van de wereldwijde CO2 uitstoot. Om dit terug te brengen zullen we radicaal duurzamer moeten gaan bouwen. Andere materialen, slimmere assemblage methodes, nieuwe installatietechnieken. Onze woningen stoten ruim 90% minder CO2 uit ten opzichte van een regulier gebouw van staal en beton tijdens hun levensduur. Daarnaast ga je er ook nog eens op vooruit qua comfort, heb je meer grip de kwaliteit van de lucht in je woning en zijn de materialen beter voor je gezondheid en het milieu.

modulair bouwen

De duurzame en flexibele mogelijkheden komen voort uit ons unieke bouwsysteem op basis van CNC-gefreesde houten modules. Deze modules zijn de bouwstenen waarmee haast elk gebouw kan worden gerealiseerd: zowel binnen als buiten, van woningen tot utiliteitsbouw. De modules zelf zijn compleet circulair en gaan een leven lang mee. Door het modulaire proces kunnen we de kwaliteit van gestandaardiseerd bouwen overtreffen zonder in te boeten op duurzaamheid en flexibiliteit.

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Vraag onze brochure met prijsinformatie aan.

Sustainer Homes Brochure