Architectkosten

Sustainer Homes helpt je graag bij het maken van een compleet overzicht van alle kosten. Niemand is erbij gebaat bij als de begroting later in het zelfbouwproces niet uitkomt! Daarom vind je hier een prijsoverzicht van alle kosten die je kunt verwachten van ons als architect.

Haalbaarheidsstudie

In aanloop naar het ontwerp kunnen we met je kijken of speciale wensen en eisen voor je woning haalbaar zijn. Hierbij kunnen we kijken wat er mogelijk is en bijvoorbeeld indicatieve offertes opvragen bij leveranciers voordat we aan een concept ontwerp beginnen.

Concept ontwerp

Het uurtarief voor het ontwerptraject is €95 (incl. btw), op basis van nacalculatie. Een ontwerptraject voor een woning is gemiddeld tussen de 50 en 70 uur en wordt maandelijks gefactureerd. Met het concept ontwerp kan een conceptaanvraag bij de gemeente worden ingediend.

Definitief ontwerp

Het uitwerken van het definitief ontwerp voor een woning is een vast bedrag afhankelijk van het formaat van de woning. Voor woningen tot 100m2 is dit €4.840; voor woningen tot 140m2 is dit €6.050; en voor woningen vanaf 140m2 is dit €7.260 (incl. btw). Hiervoor wordt het volledige technische ontwerp uitgewerkt, wordt aanvullende documentatie opgemaakt waaronder verplichte milieu- toetsen, en dient Sustainer Homes de omgevingsvergunning in.

Aanneemsom

 Onder andere de grootte, de vorm van het ontwerp, de hoeveelheid glas, de afwerkingsmaterialen,  en de installatietechniek  bepalen de uiteindelijke aanneemsom van een ontwerp op maat. Een definitieve offerte voor een woning kan pas worden gemaakt wanneer het ontwerp voltooid is.

Budgetplanner

Wil je weten wat jouw budget is voor de woning? Ga dan aan de slag met onze budgetplanner om een helder beeld te krijgen van al je kosten!